Film spiritual: Frumoasa Verde

Va recomand un film spiritual foarte interesant si foarte amuzant, care in acelasi timp te face sa iti pui intrebari si iti da de gandit in privinta modului in care ne traim vietile.

Este vorba de “Frumoasa Verde” (La belle verte), un film frantuzesc realizat in 1996 de Corinne Serreau. Pe o planeta oarecum utopica – unde fiintele umane au renuntat de mult la industrie, masini, bani, case, hrana animala si traiesc in natura inBelle_verte comunitati mici, doar cu strictul necesar, si duc o viata in spiritul simplitatii, moralitatii, solidaritatii, al intrajutorarii si al dragostei fata de natura si de viata – o femeie numita Mila, avand origini pamantene, accepta sa plece sa viziteze Terra ca voluntar, din curiozitate dar si pentru a-i mai ‘verifica’ pe pamanteni (nu mai vizitas
e nimeni Terra de 200 ani), dar si pentru a-i mai ajuta sa evolueze.

Desigur ca pe Terra misiunea nu va fi usoara, caci Mila nimereste in plin centru al Parisului, unde este multa poluare, unde apa potabila e greu de gasit, si unde nu poti sa faci aproape nimic daca nu ai bani. In plus oamenii par sa nu fi evoluat asa cum se astepta vizitatoarea,
si interactiunile cu pamantenii dau nastere la o serie de intamplari amuzante, dar si pline de lectii de viata, caci multi dintre noi se vor regasi fara indoiala in reactiile sau actiunile personajelor pamantene.

Filmul este foarte frumos si aduce un mesaj de pace si de armonie, dar vine si cu propunerea de a ne analiza vietile si a vedea in ce masura modul in care traim ne este sau nu benefic. Totodata filmul ne ajuta sa ne aducem aminte care sunt lucrurile cu adevarat importante in viata.

Ce mi-a atras atentia in mod deosebit a fost modul de comunicare al locuitorilor planetei ‘verzi’: ei pot sa comunice prin telepatie chiar si la distante mari, de exemplu intre Terra si planeta lor, dar au nevoie sa stea cu picioarele in apa (din lac/mare sau din fantana, sau chiar si din cada) pentru a se conecta; ideea de apa folosita cu rol de ‘conductor universal’ mi-a adus aminte de filmul ‘Constantine‘ cu Keanu Reeves, in care apa ajuta la intrarea in lumea supra-sensibila, la tranzitia dintr-un taram spre celalalt. Mai mult, conform cercetarilor spirituale efectuate de Rudolf Steiner, botezul cu apa practicat de Ioan Botezatorul era de fapt o forma de initiere; omul se pare ca era cufundat complet in apa in timpul botezului, si trebuia sa ramana acolo un timp mai lung sau mai scurt, pana ce corpul eteric (purtatorul memoriei) aproape se separa de corpul fizic si facea ca oamenii sa retraiasca toata viata lor trecuta, ca intr-un film, si sa devina constienti de legatura vietii individuale cu lumea divin-spirituala. Astfel oamenii, care aveau tendinta tot mai mare de a crede ca aceasta lume fizica e adevarata realitate, traiau in momentul botezului convingerea ca exista o lume spirituala si ca ei insisi apartin acelei lumi spirituale.

Revenind la filmul “Frumoasa Verde” – iata mai jos videoclipurile cu traducere in romana; eu am vizionat filmul de pe site-ul http://frumoasaverde.blogspot.ro/2012/03/la-belle-verte-frumoasa-verde.html. Vizionare placuta! Astept impresiile voastre in sectiunea de comentarii.


Frumoasa verde – 1 de frumoasaverde


Frumoasa verde – 2 de frumoasaverde